kr 319,00 inkl. mva

Analyserer genital forekomst av bakteriene C. trachomatis (klamydia) og N. gonorrhoeae (gonoré)

Klamydia og gonoré

Genital klamydiainfeksjon er i dag den mest vanlige seksuelt overførbare bakterielle infeksjonen i Norge og skyldes bakterien Chlamydia trachomatis. På verdensbasis smittes så mange som 92 millioner mennesker med klamydia hvert år. Bakterien smitter via direkte kontaktsmitte gjennom vaginal eller rektal samleie. Det tar vanligvis 5-14 dager fra en blir smittet til eventuelle symptomer utvikles. Hos noen kan det ta lenger tid, og i noen tilfeller opp til flere år. 60-80 % av genital infeksjon er asymptomatisk, derfor er det viktig å teste seg ved mistanke om mulig smitte. Det bør gå minst 7 dager fra mistenkt smittetidspunkt til en prøve blir tatt.

Gonoré er en seksuelt overførbar infeksjon som forårsakes av bakterien Neisseria Gonorrehoeae. Bakterien har fått en oppblomstring i Norge de siste årene mye på grunn av at folk reiser mye oftere til utlandet, spesielt områder der bakterien er mer vanlig. På verdensbasis oppstår det så mange som 62 millioner nye tilfeller av gonoré hvert år. Bakterien kan overføres ved all ubeskyttet seksuell aktivitet og føre til infeksjoner i slimhinnene i kjønnsorganer, urinveier, endetarm og hals. Bakterien kan også spres til blod og andre av kroppens organer og gi betennelse i disse. De fleste gonoréinfeksjoner gir symptomer 2-7 dager etter smitte. Det bør gå minst 7 dager fra mistenkt smittetidspunkt til en prøve blir tatt.

Symptomer hos kvinner:

 • Svie ved vannlating
 • Økt utflod fra skjeden
 • Noen kan oppleve smerter i nedre mageregion
 • Noen kan også kunne oppleve uregelmessige blødninger, f.eks. etter samleie
 • Feber

Symptomer hos menn:

 • Svie ved vannlating eller hyppig vannlating
 • Gulgrønn utflod fra urinrøret
 • Utflod eller væsking fra urinrøret
 • Noen vil også kunne oppleve smerter og hevelse i en testikkel
 • Sårhet eller utslett på penishodet

Hva skjer etter jeg har bestilt?

 1. Vi sender ut nødvendig prøvetakingsutstyr i en nøytral forsendelse med DHL.
 2. Skulle noe være feil med utstyret, ber vi om at du kontakter oss
 3. Les nøye gjennom den medfølgende instruksjoner før prøvetaking
 4. Fyll ut medfølgende rekvisisjonsskjema
 5. Bruk den ferdig merkede DHL esken til retur
 6. DHL kan kontaktes enten via telefon eller direkte på nettsiden, se informasjon her

Posten endret sine senderutiner fra 1.1.18 og det påvirket oss i en stor grad. Av den grunn bestemte vi oss for å stoppe alt salg av analyser til vi kunne tilby en tjeneste vi er komfortabel med. Vi har inngått et samarbeid med DHL for all håndtering av transport. Tilbudet fra oss vil fortsatt være 100 % anonymt og vi kan nå igjen garantere en kjapp transporttid, sporing av sendinger og et kjapt prøveresultat.

Hva inneholder prøvekitet?

 • Instruksjon
 • 1 transporthylse
 • 1 prøverør med kork
 • 1 overføringspipette
 • 1 rekvisisjonsskjema
 • 1 retur eske med fraktbrev

Viktig praktisk informasjon

Prøveresultatet skal være klart innen 72 timer etter at prøven er mottatt hos oss (lørdag og søndag regnes ikke som virkedager). Med1gang benytter DHL for transport av prøvekit og retur av prøvematerialet. DHL leverer og henter på dør, dette avtales individuelt for hver forsendelse. Fremgangsmåte for å bestille opphenting av kit kan leses her. Med1Gang har tatt i bruk PasientSky, som er en gratis tjeneste, og alle anbefales å ta dette i bruk for å motta prøveresultatene digitalt. Uten PasientSky blir prøveresultatet sendt pr. post.

Laboratorieanalyser kan fortelle noe om helsestatus der og da. Det er viktig å merke seg at normale resultater ikke er en garanti for at man ikke har helseplager. De kan heller ikke si noe om utvikling av mulige sykdommer i fremtiden. Analysen er utført ved ISO sertifisert medisinsk laboratorium med akkrediterte tester og metoder.DHL benytter seg av Navn, Adresse, Mobilnr og Epost for gjennomføring av transport. Opplysningene brukes ikke til andre aktiviteter enn å fullføre transport av pakke.

Analyseresultatene er ikke egnet til å stille medisinske diagnoser alene. Ved sykdom, kontakt din lege.