kr 379,00 inkl. mva

Analyserer genital forekomst av bakteriell vaginose, som skyldes bakteriene G. vaginalis og A. vaginae, samt 6 Candida-arter (sopp)

Bakterier og sopp hos kvinner

Bakteriell vaginose, sammen med sopp, er en av de hyppigste årsakene til infeksjoner og plager i underlivet hos kvinner. Begge kan gi like symptomer, men bakgrunnen for infeksjoner og behandling er ulike. Den normale floraen i skjeden er variert, men domineres av laktobasillen, som er en godartet bakterie. Bakteriell vaginose oppstår når en eller flere av de andre mikrobene får muligheten til å vokse seg større enn laktobasillen og skaper en ubalanse i underlivet.

Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Men hvis det blir for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Ofte skjer dette etter en antibiotikakur.

Denne testen undersøker for bakteriene Gardnerella vaginalis og Atopobium vaginae, samt for 6 ulike Candida-arter; C.albicans, C.dubliniensis, C.glabrata, C.krusei, C.parapsilosis, og C.tropicalis.

Symptomer ved en bakteriell infeksjon (bakteriell vagninose):

 • Unormal og plagsom utflod som er grålig, tyntflytende og i blant skummende
 • En ubehagelig lukt som forsterkes ofte etter samleie. Minner ofte om fiskelukt
 • Kløe og svie kan oppstå

Symptomer ved en soppinfeksjon:

 • Svie og kløe
 • Utflod som vanligvis er trykk, hvit og klumpete, men noen har også helt tyntflytende utflod
 • Sårhet og sprekkdannelse i underlivet
 • Smerter ved samleie

 

Hva skjer etter jeg har bestilt?

 1. Vi sender ut nødvendig prøvetakingsutstyr i en nøytral forsendelse med DHL.
 2. Skulle noe være feil med utstyret, ber vi om at du kontakter oss
 3. Les nøye gjennom den medfølgende instruksjoner før prøvetaking
 4. Fyll ut medfølgende rekvisisjonsskjema
 5. Bruk den ferdig merkede DHL esken til retur
 6. DHL kan kontaktes enten via telefon eller direkte på nettsiden, se informasjon her
Posten endret sine senderutiner fra 1.1.18 og det påvirket oss i en stor grad. Av den grunn bestemte vi oss for å stoppe alt salg av analyser til vi kunne tilby en tjeneste vi er komfortabel med. Vi har inngått et samarbeid med DHL for all håndtering av transport. Tilbudet fra oss vil fortsatt være 100 % anonymt og vi kan nå igjen garantere en kjapp transporttid, sporing av sendinger og et kjapt prøveresultat.

Hva inneholder prøvekitet?

 • Instruksjon
 • 1 pensel
 • 1 rekvisisjonsskjema
 • 1 retur eske med fraktbrev

Viktig praktisk informasjon

Prøveresultatet skal være klart innen 72 timer etter at prøven er mottatt hos oss (lørdag og søndag regnes ikke som virkedager). Med1gang benytter DHL for transport av prøvekit og retur av prøvematerialet. DHL leverer og henter på dør, dette avtales individuelt for hver forsendelse. Fremgangsmåte for å bestille opphenting av kit kan leses her. Med1Gang har tatt i bruk PasientSky, som er en gratis tjeneste, og alle anbefales å ta dette i bruk for å motta prøveresultatene digitalt. Uten PasientSky blir prøveresultatet sendt pr. post.

Laboratorieanalyser kan fortelle noe om helsestatus der og da. Det er viktig å merke seg at normale resultater ikke er en garanti for at man ikke har helseplager. De kan heller ikke si noe om utvikling av mulige sykdommer i fremtiden. Analysen er utført ved ISO sertifisert medisinsk laboratorium med akkrediterte tester og metoder. DHL benytter seg av Navn, Adresse, Mobilnr og Epost for gjennomføring av transport. Opplysningene brukes ikke til andre aktiviteter enn å fullføre transport av pakke.

Analyseresultatene er ikke egnet til å stille medisinske diagnoser alene. Ved sykdom, kontakt din lege.